Hozzávalók (kb. 24 darabhoz): 25 dkg liszt 12 dkg margarin 1+1 tojás 6 dkg cukor 2,5 dkg élesztő 1 dl tej 1 citrom reszelt héja A töltelékhez: alma, ízlés szerinti cukor és őrölt fahéj. A lisztbe belekeverjük a cukrot, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojást és a margarint. Ha szükséges egy kis tej hozzáadásával lágy tésztát készítünk, és meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval négyzeteket vágunk és rátesszük a tölteléket, amit nyers reszelt almából, cukorból és őrölt fahéjból készítünk. A lapocskákat kettéhajtjuk és körben lenyomkodjuk. Késsel bevagdossuk a tetejét, hogy a gőz el tudjon távozni és megkenjük tojással. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
|