Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg tejföl, 10 dkg margarin, 1+1 tojás a kenéshez, 2,5 dkg élesztő, só, fél dl tej, sajt a tetejére. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a sót elkeverjük a lisztben, az egészet jól összedolgozzuk a tejföllel, a margarinnal, a tojással. Ha túl lágy lenne a tésztánk, adjunk még egy kis lisztet hozzá. Kinyújtjuk, és háromfelé hajtogatjuk. Ezt negyed óránkén háromszor megismételjük, majd az utolsó hajtogatás után még egyszer kelesztjük. Ezután kiszaggatjuk, megkenjük tojással, és a tetejére reszelt sajtot teszünk. A tepsiben még kb. 15 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. Finom, könnyű pogácsa, frissen a legjobb.
|